Zo vind je de juiste snowboard bindingen voor jou

mooie-snowboard

Om goed te kunnen snowboarden heb je de juiste middelen nodig, zoals een fijne snowboard helm. Wanneer je snowboard en toebehoren niet comfortabel zijn of niet goed bij je passen, zal het ook een stuk lastiger worden om deze wintersport onder de knie te krijgen. Het is daarom belangrijk om verschillende items uit te proberen en deze met elkaar te vergelijken, om te ondervinden waar jij je het meest comfortabel bij voelt. Dit doe je het beste in een snowboardwinkel. Indien je nog niet veel verstand hebt van snowboarden, kun je je zo ook laten adviseren door echte experts op dit vlak. In het artikel van vandaag vertellen we je alles over snowboard bindingen. Ook leggen we je uit hoe je de juiste bindingen voor jou vindt.

De juiste bindingen voor jou

Wanneer je nieuw bent in de wereld van snowboarden kan het allemaal wat overweldigend zijn. Je moet een hoop nieuwe informatie tot je nemen. Alleen al wat betreft de aanschaf van de juiste middelen heb je een hoop te leren. Zo ook over snowboard bindingen kopen. Deze bindingen verbinden je voeten met het snowboard, waardoor jij de controle over het board krijgt. Zoals je wel zult begrijpen is dit een erg belangrijk onderdeel van je snowboard uitrusting. Qua snowboard bindingen heb je de keuze tussen flow en strap bindingen. Strap bindingen komen het meeste voor, maar zijn wel moeilijker in gebruik. Flow bindingen daarentegen zijn gemakkelijker in gebruik. Het beste pas je ze beiden in de snowboard winkel om te kijken welk van de twee het beste bij jou past.

Het verschil tussen flow en strap bindingen

Zoals we net al even kort hebben benoemd, zijn flow bindingen makkelijker in gebruik dan strap bindingen. Toch kiezen de meeste mensen juist voor deze laatste variant. Om in flow bindingen te stappen klap je de high back (achterkant) open. Je kunt er zo gemakkelijk instappen met je snowboard schoenen en hoeft niets af te stellen zoals bij strap bindingen wel het geval is. Bij strap bindingen moet je de straps afstellen. Sommige mensen vinden dit fijner omdat ze het idee hebben dat strap bindingen meer ondersteuning bieden. Echter is dit bij flow bindingen ook het geval. Strap bindingen zijn lastiger in gebruik omdat niet iedereen de straps staand kan afstellen. Ze moeten hiervoor gaan zitten. Het kan dan zwaar zijn om weer overeind te komen.