Tips om meer te halen uit je Google advertenties

google adwords

Je bent sinds kort gestart met Google AdWords. Nu wil je hier natuurlijk het liefst zoveel mogelijk uithalen. Maar hoe haal je nu het meeste uit je Google advertenties? Je kunt ervoor kiezen om een Google AdWords expert in te huren, maar met deze tips in dit artikel kun je jouw resultaten ook verbeteren.

Tip 1: Pas de zichtbare URL aan

Een fijne functionaliteit van Google Ads is de mogelijkheid om de zichtbare URL’s aan te passen. Het is zeker aan te raden om dit te doen, omdat veel URL’s vaak langer zijn dan nodig. Een kortere URL is duidelijker en kan zorgen voor een hogere conversieratio. Je kunt het beste het hele stuk achter het domein weghalen en hier de belangrijkste zoekterm neerzetten.

google adwords

Tip 2: Eindig de titel met een punt

Dit is een heel eenvoudige tip die kan helpen je snippet meer te laten opvallen: een punt achter de titel van je advertentie zetten. Vrijwel geen enkel adverteerder doet dit. Als jij dit wel doet, wordt jouw advertentie sneller opgemerkt en zal je CTR waarschijnlijk stijgen.

Tip 3: Gebruik keyword insertion

Nog een handige functionaliteit van Google AdWords: keyword insertion. Als je deze functie aanziet, zorgt Google ervoor dat de zoekterm van de gebruiker in je advertentie komt te staan. De gebruiker ziet dan dat jouw pagina relevant is aan zijn of haar zoekopdracht en zal hier sneller op klikken.