Letselschade in andere landen

letselschade advocaat tilburg

Wanneer je letselschade hebt opgelopen kun je schadevergoeding eisen. Deze schadevergoeding dien je via de rechtbank met een advocaat te eisen bij de tegenpartij. Een van de kantoren die je hierbij zou kunnen vertegenwoordigen, is letselschade advocaat Tilburg. In Nederland gaat deze procedure vrij simpel. Jaarlijks wordt er ruim 1,7 miljoen uitgekeerd aan schadevergoedingen in Nederland, maar hoe zit dat wereldwijd?

letselschade advocaat tilburg

Schadeclaims in Amerika

In Amerika was de hoogste schadevergoeding ooit 229 miljoen dollar. Dit is een enorm verschil met de schadeclaims uit Nederland. Hoe kan het dat dit verschil zo groot is?
Een van de redenen is dat je in Amerika op veel meer vlakken een schadevergoeding kan eisen. In Nederland zijn er bijvoorbeeld veel uitkeringen voor mensen die ziek zijn. Hier onder vallen ook mensen die letsel ervaren door een medische fout. In Amerika krijgen deze mensen geen uitkering. De schadevergoeding werkt dan als een soort sociaal vangnet.

In Nederland wordt een groot deel van de medische kosten ook vergoed door zorgverzekeraars. Dit heeft als gevolg dat de medische kosten niet zo hoog liggen als in Amerika. Wanneer iemand de medische kosten vergoed zou willen hebben, dan is het bedrag in Nederland dus minder hoog.

Kortom liggen de prijzen in Amerika vaak hoger. Doordat de prijzen hoger liggen kan er meer schadevergoeding betaald moeten worden.