aangereden fiets

Schade is het nadelige gevolg van een gebeurtenis, vaak een ongeluk. De hoeveelheid ligt aan de situatie en de soorten weggebruikers. Een ongeluk komt altijd erg onverwachts en het is negen van de tien keer niet eens je eigen schuld. Voor schade kun je een schadevergoeding indienen voor de schade die je hebt opgelopen. Als je bent aangereden fiets kan dit erg prettig zijn.

Aanrijding fiets

Als fietser ben je kwetsbaar, omdat je geen bescherming om je heen hebt bij een ongeluk. Je loopt als fietser dus een groot risico op fysieke schade, maar mentale schade kan er ook zeker bij komen kijken, bijvoorbeeld een trauma. Een aanrijding tussen twee fietser heeft eigenlijk nooit veel schade, maar als je als fietser aangereden wordt door een auto of een motor, kan dit ernstige gevolgen hebben. Als je aangereden wordt op de fiets, kun je te maken krijgen met letselschade. 

Schadevergoeding

Als jij het ongeluk niet hebt veroorzaakt, kun je een schadevergoeding indienen. Als je aangereden bent door een auto of een motor, krijg je bijzondere wettelijke bescherming. Hierdoor is de bestuurder van een motorvoertuig vrijwel altijd aansprakelijk bij het aanrijden van een fietser. Je kunt een schadevergoeding indienen, zowel bij materiële als immateriële schade. Het is verstandig om hier altijd een deskundige voor in te schakelen, omdat hij of zij ervoor kan zorgen dat jij het maximale uit je schadevergoeding haalt.