Tips voor mooie verlichting voor in de tuin

Als de dagen langzaam weer donkerder worden is het fijn om verlichting rondom je huis te hebben. Zo hebben veel mensen lampen aan de buitenmuren en lampjes in de tuin. Dit staat erg gezellig en naast dat het sfeer geeft is het ook nog eens erg praktisch. Zo kun je in het donker je weg naar de schuur vinden en is de oprit voor de auto ook verlicht. Ben jij op zoek naar verlichting voor in de tuin? In dit artikel delen we graag een aantal tips!

Minimalisme

Bij het kiezen van tuinverlichting is het altijd mooi om dit zo onopvallend mogelijk te houden. Zo gaat de aandacht naar de tuin zelf en zit je niet tegen een felle lamp aan te kijken. Verwerk daarom indirecte lampjes, zoals Led lampjes in de tuin. Deze lampjes kun je verwerken onder struiken, tuinmeubels en bij de schuur. Ook is het mooi om kleine spotjes te plaatsen langs het looppad.

Benadrukken van details

Bij het verlichten van de tuin wil je natuurlijk mooie pronkstukken in het oog laten springen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi standbeeld of een ander decoratiestuk in de tuin. Hier kun je een lamp op laten schijnen en de rest eromheen meer in de schaduw laten staan. Zo creëer je een speels contrast. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat de lampen wel op elkaar zijn afgestemd zodat er een harmonie heerst. Als je allerlei soorten verlichting hebt dat niet goed op elkaar is afgestemd, kan je tuin heel chaotisch ogen.

Veiligheid

Naast dat tuinverlichting mooi moet zijn, moet het ook veilig zijn. Let er daarom altijd op wat voor lampen je aanschaft. Kies speciale lampen die geschikt zijn om buiten te staan en zorg ervoor dat deze waterdicht zijn en geen of minder kans hebben op brandgevaar.