Thuis een soa test doen

Soa test Utrecht

Wanneer je graag een soa test zou willen laten doen kan je hiervoor onder andere terecht bij de huisarts, de ggz of een gespecialiseerde kliniek. Niet iedereen vind het echter fijn om hier een afspraak voor te maken en langs te moeten gaan om de test af te laten nemen. Je kunt er in dit geval ook voor kiezen om een thuistest aan te schaffen bij bijvoorbeeld Soa test Utrecht

Op welke soa’s kun je je testen 

Er zijn verschillende thuistest die je kunt doen om jezelf op verschillende soa’s te testen. Voordat je een thuistest gaat bestellen is het dus belangrijk om na te gaan welke test jij nodig hebt. Hier kun je achter komen door online een vragenlijst in te vullen maar ook door contact op te nemen met een gespecialiseerde medewerker en een persoonlijk advies te vragen. Er zijn onder andere tests beschikbaar voor chlamydia wat een heel erg vaak voorkomende soa is maar ook voor gonorroe en HIV. 

Soa test Utrecht

Hoe werkt een thuistest?

Wanneer je hebt uitgezocht welke test je nodig hebt en deze hebt besteld wordt de test binnen een paar dagen al thuis bezorgd. De test komt altijd met uitgebreide instructies over hoe je deze moet afnemen. Niet elke test moet namelijk op dezelfde manier worden afgenomen, het kan zijn dat er wordt gevraagd om een urine sample op te sturen maar ook om een swab af te nemen of een vingerprik te doen. Wanneer het sample is afgenomen kun je deze op de post doen waarna hij naar het lab wordt gestuurd. Na enkele dagen kun je vervolgens gemakkelijk online de uitslag inzien.