Originele materialen voor in huis

Wat je tegenwoordig steeds meer ziet in huis is beton. Zo heb je wasbakken, tafels, keukens en nog veel meer. Een beton cire keuken bijvoorbeeld heeft vele voordelen. Beton is namelijk hittebestendig, dus geschikt voor in de keuken. Ook is het waterbestendig, dus nog een reden waarom beton goed in de keuken past. Om deze reden kan je beton ook goed in de badkamer plaatsen. Beton cire is naadloos, waardoor er geen schimmel ophoopt. Beton kan ook in de vorm van een tegel. Daarbij heb je wel naden waar schimmel in kan ophopen. Als je alleen weg bent van de look van het beton, maar geen grote verbouwing wilt, kun je kalkverf kopen. Op het oog heeft dat hetzelfde effect als beton.

Duurzaam, neutraal en hip met kurk

Als je niet zo’n fan bent van de beton cire keuken, maar wel een hippe keuken wilt kan je ook gaan voor een kurken wand. Dat zie je steeds vaker en dat is niet zomaar. Naast dat het een mooie, rustige en neutrale uitstraling heeft, is het ook nog eens duurzaam. Kurk is ook waterafstotend, waardoor schimmels er zich niet kunnen nestelen. Kurk is dus ook een handig materiaal voor in de badkamer. Verder is het een geluidsdempend materiaal. Perfect als je mensen in je huis hebt wonen die graag muziek maken of afspelen, of als je gewoon dunne wandjes hebt natuurlijk.

Hennep als huis en in huis

Een ander een duurzaam materiaal dat je in je huis kunt verwerken is hennep. Hennep kan je als bouwmateriaal gebruiken, omdat het uit hele sterke vezels bestaat. Als de hennep wordt gemengd met kalk is het eindresultaat een licht, sterk en flexibel bouwmateriaal. Hennep is duurzaam, omdat het snel groeit en niet heel veel water nodig heeft. Naast dat je er een huis van kan bouwen, kan je hennep ook in het interieur verwerken. Je kan er namelijk kussenslopen, vloerkleden of dekbedovertrekken van maken. Het is naast duurzaam ook antibacterieel, hypoallergeen, ademend, isolerend en verkleurd het niet snel.  Zo heb je hennep als huis en in huis.