Een minilening zonder BKR is vaker mogelijk dan je denkt

Een minilening zonder BKR afsluiten wordt zeker ook gedaan. Als je geld leent en zeker wanneer dit om grote bedragen gaat word je vaak onderworpen aan een kredietcheck bij het BKR in Tiel. Op deze manier krijgt de kredietverstrekker meer zekerheid dat jij het geleende bedrag ook volledig en op tijd terugbetaalt.

Minilening zonder BKR

Als je kijkt naar minilening, die veelal lopen van 100 tot maximaal 1500 euro per keer, dan wordt er niet altijd een dergelijke check gedaan. Dit heeft te maken met de hoogte van het geleende bedrag want de kredietverstrekker loopt geen enorm risico als het maar om een paar honderd euro gaat. Hij zal er echter toch vanuit gaan dat het terugbetaald wordt en kan daarom wel vragen om een andere manier die zekerheid geeft. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een recente loonstrook zijn. Als je een aanvraag doet voor een minilening zonder BKR en je kunt een loonstrook overleggen dan kan de kredietverstrekker bepalen of je wel of niet in aanmerking komt voor de lening. Als zij van mening zijn dat je de lening niet binnen de gestelde termijn kunt terugbetalen zullen ze minder snel geneigd zijn deze toe te kennen.

Snel geregeld

Een minilening sluit je over het algemeen snel en eenvoudig af via internet en als er geen kredietcheck gedaan wordt betekent dit ook dat er meer mensen voor in aanmerking komen. Niet alleen het aanvragen kan snel geschieden. De verstrekkers nemen de aanvraag over het algemeen snel in behandeling zodat jij binnen korte tijd over het gewenste bedrag kunt beschikken als de aanvraag eenmaal goedgekeurd is. Dit is uiteraard ook het principe van de minilening.

Laat iemand garant staan

Mocht een aanbieder graag wat meer zekerheid hebben dat je de lening wel terugbetaalt dan kunnen zij ook vragen om een persoon die garant voor je kan staan. Mocht jij om bepaalde redenen de lening niet kunnen terugbetalen dan kunnen zij nog altijd het geld terugvorderen bij de ander en lopen zij minder risico. Zo maak jij ook meer kans om de minilening te krijgen die je uit de tijdelijke financiële problemen kan helpen.