luiers baby

Een vieze luier verschonen, voor de een een koud kunstje voor de ander een heel gedoe. In dit artikel gaan we verder in op het verschonen van een luier van een baby.

Wat heb je nodig?

Het is altijd handig om enkele spullen binnen handbereik te leggen bij het verschonen van een luier van een baby, zodat je deze tijdens het verschonen niet hoeft te zoeken. Verschonen van een luier gaat het makkelijkste op een aankleedkussen of verschoonmatje, dit is dus handig om bij de hand te hebben. Verder is het handig een of meerdere schone luiers baby en billendoekjes bij de hand te hebben. Soms heb je ook babyzalf nodig, als de billetjes wat geïrriteerd zijn. Leg deze zalf dus ook klaar. Je kan ook alvast schone kleertjes binnen handbereik leggen, voor het geval je kindje toch vies wordt tijdens het verschonen.

luiers baby

Hoe ga je te werk?

Doe eerst de onderkleding van je kindje uit, inclusief de sokjes. Het is namelijk niet handig als je kindje met zijn of haar sokjes in de vieze luier terecht komt. Let er ook altijd op dat je de romper aan de achterkant goed omhoog vouwt, zodat deze ook niet vies kan worden.

Dan is het handig om even te kijken wat voor luier het is, mocht je al zien dat er ontlasting boven de luier uit komt, dan kan je alvast de romper uit trekken door deze vanaf boven naar beneden te schuiven.

Vouw vervolgens de luier open en dubbel zodat je kindje op de schone buitenkant van de luier komt te liggen. Veeg vervolgens de billetjes van je kindje af met een of meerdere billendoekjes. Let er hierbij op dat je altijd van voor naar achter veegt om blaasontstekingen te voorkomen.

Vouw nu een schone luier goed open en leg deze onder de billen van je kindje. De achterkant van de luier moet net iets hoger liggen als de navel. Maar nu de luier vast aan de voorkant met de plak strips. Let er verder nog op dat de randjes aan de buitenzijde naar buiten zitten, om doorlekken te voorkomen.