Hoe onderhoud je een bubbelbad?

intex zwembad

Over het algemeen is warm water de ideale bron voor de groei van bacteriën. Ten eerste is het belangrijk om te weten, dat het water in het bubbelbad gewoon leidingwater kan zijn. Hierdoor is het belangrijk om onderhoud echt als prioriteit te stellen. Het voordeel van leidingwater is dat onderhoudsproducten zich hier snel aan hechten. Check regelmatig de PH-waarde van het water, deze moet tussen de 7,2 en 7,6 zijn. Kits om dit te kunnen testen zijn gemakkelijk te vinden. Gebruik verder ook chloortabletten, let hierbij op hoeveel je moet gebruiken. Het onderhoud van een jacuzzi komt vaak erg overeen met dat van bijvoorbeeld een Intex zwembad.

Jouw opblaasbare jacuzzi onderhouden

Je jacuzzi onderhouden met chemicaliën en andere onderhoudsproducten, is de eerste stap bij het schoonhouden van de opblaasbare jacuzzi. Het water moet namelijk ook regelmatig vervangen worden. Als je dit niet doet dan gaan de waterwaardes erg schommelen, dit is dan bijna niet meer te corrigeren. Je PH-waarden kunnen gaan veranderen en het bad kan gaan stinken. Het is dus belangrijk dat je het water ongeveer 3 à 4 keer per jaar vervangt. Daarbij moet je het filter ook regelmatig schoonmaken, als je dit niet doet kan de viezigheid namelijk blijven drijven in het bad.

De voordelen van regelmatig schoonmaken

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het regelmatig schoonmaken van jouw jacuzzi. Ten eerste ben je er van verzekerd dat, wanneer je gebruik wilt maken van het bad, deze altijd van goede kwaliteit en veilig is. Als je dit niet zou doen zou dit kunnen leiden tot uitslag of zelfs legionella. Daarbij biedt schoonmaken gelijk een goed moment om het gehele bad te controleren. Dit geldt helemaal voor de opblaasbare variant. Je kan namelijk controleren of het bad niet te zacht is, of het filter nog goed werkt et cetera. Op deze manier blijft jouw bad in erg goede staat.