Close-up Of Businessperson Calculating Invoice With Calculator At Desk

Veel grote organisaties zijn op zoek naar medewerkers met het praktijkdiploma boekhouden (PDB). Het is een heel bekend diploma op financieel administratief en bedrijfseconomisch gebied. Je krijgt met het diploma een goed inzicht in de processen op deze gebieden en met dit diploma kan je zelfstandig de boekhouding voeren bij bedrijven en instellingen in het MKB. Ook kan je met dit diploma aan de slag in een administratieve baan bij grote bedrijven en instellingen. In slechts 28 lessen van 3 uur kan jij bij Fabius opleidingen jouw PDB al op zak hebben en aan de slag gaan bij een van de vele bedrijven en organisaties.

De opleiding

Tijdens de opleiding leer je in 9 klassikale lessen over de kostencalculatie en de financiering. Bij de kostencalculatie gaat het om calculaties van de kostprijs, de winst, de verkoopprijs, afschrijving en interest. Bij de financiering gaat het over rechtsvormen, kengetallen voor solvabiliteit, rentabiliteit en liquiditeit en het gaat over het eigen en vreemd vermogen. Vervolgens volg je 10 lessen over de bedrijfsadministratie, waarbij je onder meer leert over subadministraties, permanence, voorzieningen en in- en verkopen. Aan het einde van de opleiding zijn alle relevante onderwerpen aan bod gekomen en kan jij jouw diploma halen. In 28 lessen heb jij jouw diploma op zak en kan je meteen aan de slag.

Snel je diploma

Je volgt 28 lessen, waarbij je per week 1 les hebt van 3 uur. Je kan zelf kiezen of je deze les ’s ochtends of ’s avonds wil volgen, zodat je deze opleiding helemaal kan aanpassen op jouw agenda. Zo is deze opleiding makkelijk te combineren met een drukke baan of een druk dagelijks leven. Je volgt de lessen klassikaal op een van de vele locaties in Nederland. Zo heb je weinig reistijd en kan je die tijd gebruiken om de lessen voor te bereiden of te studeren voor het examen PDB. Bij Fabius opleidingen ligt het slagingspercentage met 74,7 procent een stuk hoger dan gemiddeld. De kans is dan ook groot dat je snel je diploma hebt en op zoek kan naar een baan.