Een boomstam eetkamertafel voor een rustieke uitstraling

boomstam eetkamertafel

In een rustiek interieur mag een boomstam eetkamertafel niet ontbreken. Misschien kun je helemaal niet voor je zien hoe zoiets eruit ziet maar je hoeft maar even online te zoeken op deze term en je vind al de mooiste exemplaren. Een boomstam eetkamertafel is gemaakt van een boomstam en dat is te zien. Zo’n tafel is daardoor natuurlijk, rustiek en erg in trek.

Afwerking van de tafel

boomstam eetkamertafel

Een tafel gemaakt van een boomstam zie je in veel verschillende vormen. Zo is er de hele ruwe boomstam tafel. Bij deze tafel is het hout bijna niet bewerkt en zie je nog goed dat het gemaakt is van een boom. Ook zijn er tafels die er iets gelikter uitzien omdat ze bijvoorbeeld een laak van lak bevatten of mooi zijn geschuurd langs de randen.

Asymmetrische tafel

De boomstam eetkamertafel is in ieder geval vaak asymmetrisch. Dat wil zeggen: de tafel is gemaakt van hout uit de natuur en is dus nooit helemaal gelijk aan alle kanten. Dat is nu juist wat deze tafel zo bijzonder maakt want daardoor houdt de tafel die rustieke, ruwe randen waar je zo dol op bent als je een rustiek interieur hebt.